line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
LVM // Renovatie Max Havelaar Flat Amsterdam // NL

Project:

Team:

Adviseurs:


Aannemer:
Opdrachtgever:
Jaar:
Budget:
Status:
Foto's:
Locatie:
Renovatie plintzone woongebouw met entreehallen, galerijen en garageboxes
Miguel Loos, Ewoud Ruifrok, Luca Ramini, Katalin Toth
Kolom Bouwadvies
Adviesbureau Both
Bouwadviesbureau Strackee
Etro Vastgoedzorg
Privaat (VVE)
2010-2013
€ 220.000,-
opgeleverd
LOOS ARCHITECTS
Jephtastraat, Amsterdam, NL
De vereniging van eigenaren van dit markant flatgebouw langs de A10 in Amsterdam was niet meer tevreden met de armoedige uitstraling van de plint zone van hun gebouw. De publiek toegankelijke galerijen bij de bergingsboxen waren verloederd en sociaal onveilig, de entreehallen waren versleten en de deurbellen en postkasten moeilijk vindbaar.

LOOS ARCHITECTS heeft voor deze opgave voor een aanpak gekozen dat ondanks de lage bouwkosten de karakteristieke opbouw van de naoorlogse architectuur maximaal respecteert. Als eerste ingreep werden de open galerijen voorzien van een semi-transparant metselwerk scherm om ongewenst publiek te weren. Vervolgens werden de garageboxen uitgebreid en voorzien van nieuwe porten in de rooilijn van het gebouw. De entreepuien werden gewijzigd en uitgebreid tot de 1e verdieping. Ten slotte werden de entreehallen opgeknapt en de verlichting rondom vernieuwd. Hierdoor is de uitstraling van het gebouw op maaiveldniveau enorm vooruitgegaan, maar dan wel volledig in de geest van de specifieke architectuur van het bestaande gebouw.
line