line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
NOML // Interieur Kantoor MUST Amsterdam // NL

Project:
Opdrachtgever:
Architect:
Jaar:
Budget:
Oppervlakte:
Status:
Team:
Fotos:
Loactie:
Download PDF:
Verbouwing van een kantoorruimte
MUST
LOOS ARCHITECTS
2009
€ 60.000 excl.
BTW en honoraria
350 m2 BVO
opgeleverd
Miguel Loos, Katalin Toth, Ewoud Ruifrok
Allard van der Hoek
Lutmastraat 191 G-H, Amsterdam
Klik hier...
Van onze collega’s van stedenbouwkundig bureau MUST hebben wij opdracht gekregen om hun nieuwe kantoor in Amsterdam in te richten. Zij eisten een open plattegrond, overleg-, repro- en discussieplekken plus veel opslagmogelijkheden voor het groeiende archief. In ons ontwerp splitsen wij de ruimte in drie zones: één voor de werkplekken, één met service functies en een ontsluitingszone. In wisselwerking met de uitzonderlijke plattegrond hebben wij vervolgens een meubelsysteem van gelamineerd multiplex ontworpen dat aan de verschillende functionele eisen kon voldoen. Binnen de servicestrip zijn alle meubels op een plint geplaatst waarin grootschalig kaartmateriaal opgeborgen kan worden. Daarop zijn vervolgens kasten geplaatst die groot genoeg voor de bibliotheek zijn, maar ook laag genoeg om overzicht in de ruimte te houden. De servicestrip is opgesplitst in 3 eilanden: receptie-, discussie- en reproeiland. Tussen deze eilanden is de glazen overlegkamer gesitueerd. Aan het einde van de servicestrip vouwt een eiland zich langs de wand omhoog en transformeert tot een kastenwand. Afrondend hebben wij de verlichting in een nieuw patroon positioneert.
line