line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
Bureau // Contact // Vacatures // Pers
line
Bureau Profiel

LOOS ARCHITECTS is een bureau voor stedenbouw, architectuur en interieur. Het bureau werd in 2005 opgericht door Miguel Loos en is gehuisvest in Casa Boomerang in Amsterdam Noord.

De kernactiviteiten van LOOS ARCHITECTS liggen in het ontwerpen van woongebouwen en multifunctionele woon-werkgebouwen. Daarnaast hebben ruime ervaring met klein tot middelgrote renovatie- en transformatieprojecten. Ten slotte vervaardigen wij ook stedenbouwkundige ontwerpen en beeld-/kwaliteitsplannen.

Het werk van LOOS ARCHITECTS varieert in type en omvang, maar wordt altijd gekenmerkt door een klant georiënteerde visie en aanpak. Wij benaderen daarom kleine opdrachten met dezelfde toewijding als complexe bouwopgaven. Onze klanten ervaren dat onze brede kijk tot verniuewende ideeën en betere oplossingen leidt dan specialisme op een beperkt deelgebied van de architectuur. Uitgangspunt is daarom altijd een integrale benadering van de opgave en een serieuze belangstelling voor de specifieke behoeften van onze opdrachtgevers.

Wij begeleiden onze opdrachtgevers van schetsontwerp tot uitvoeringstekening, van concept tot detail. Waar nodig of gewenst laten wij ons op het gebied van procesmanagement, kostencalculatie, duurzaamheid en technieken ondersteunen door een team van professionele externe adviseurs.

Onze ontwerpfilosofie is dat elk ontwerp op drie vlakken meerwaarde moet creëren: voor de klant (die wil immers zijn investering terugverdienen), voor de beoogde gebruiker (die in een aangename omgeving wil wonen of werken) en voor de samenleving (die een sociaal, esthetisch en technisch duurzame bijdrage aan de gebouwde omgeving verwacht). Onze ontwerpaanpak is daarom gekenmerkt door een duurzame no-nonsens aanpak gepaard met veel oog voor comfort en een terughoudende maar innemende esthetiek.
Opdrachtgevers
De Principaal / De Key
Parteon
BPF Bouwinvest
Het Oosten
AM Wonen
Bouwfonds MAB
Van Wijnen
Gross und Partner
ING Real Estate
Fraport
OFB Projektentwicklung
De Nijs Projectontwikkeling
BAM Vastgoed
ASR Vastgoed
Eigen Haard / Startgoed
Stadsdeel Oost Amsterdam
Gemeente Apeldoorn
Gemeente Sittard Geleen
Gemeente Groningen
Dienst Scheepvaart
Erasmus Hogeschool Brussel
European Central Bank

Diverse partiliere opdrachtgevers

CV Miguel Loos

2005
2002-2004
1999-2002

1997-1999

1993-1998

1994-1995

1991-1997

1970
Oprichting eigen bureau in Amsterdam
Architect, de architectengroep, Amsterdam, NL
Projectleider bij Van Gameren / Mastenbroek,
de architectengroep, Amsterdam, NL
Postgraduate studie aan het Berlage Institute, NL (DAAD beurs)
freelance architect bij verschillende Berliijnse bureaus voor architectuur en landschap
Studies aan de ETSA Barcelona, E
(ERASMUS beurs)
Studie aan de TU Berlin, D
Prof: Kees Christiaanse, Matthias Sauerbruch
Geboren in Caracas / Venezuela
Andere activiteiten Miguel Loos

sinds 2010
2008
2007
2005-2010
sinds 2002sinds 2002

Adviseur Arch. & Stebenbouw / Spoorbouwmeester
Jurylid AAA Architetti Cercasi , Milaan, IT
Jurylid Prix Moniteur, Paris, FR
Lid Welstandscomissie Amsterdam
Lezingen:
TU Stutgart, D / TU Wenen, A / TU Deft, NL / UNI Wuppertal, D / Foro Internacional de Arquitectura Leon, MX/ BABEL lecture series San Sebastian, SP
Onderwijs en guest critic:
TU Delft, NL
TU Eindhoven, NL
Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam en Groningen,NL
Credits

Content: LOOS ARCHITECTS, © 2007/2013


Web design: LOOS ARCHITECTS, © 2007/2013
Disclaimer

Data and information on the website of LOOS ARCHITECTS is provided for informational purposes only. It's prohibited to use the data and information on the website of LOOS ARCHITECTS for commercial purposes without the written authorisation of LOOS ARCHITECTS.
LOOS ARCHITECTS shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon. By accessing the LOOS ARCHITECTS website, an user agrees not to redistribute the information found therein.