line
logo
line
NIEUWS
Actueel // Archief
line
PROJECTEN
line
INFO
line
15 januari 2013 // Subtiel facelift

Met een volledig vernieuwd plint heeft de Max Havelaar Flat in Amsterdam een subtiele en tijdloze facelift gekregen. De galerijen zijn met een zeer transparant halfopen metselwerkverband afgezet, de garages uitgebreidt en de entreepuien en -hallen opgeknapt.
line
15 oktober 2012 // Lang leve de naoorlogse school

LOOS ARCHITECTS is door stichting Mevrouw Meijer gevraagd om een schetsontwerp voor de renovatie en uitbreiding van een basisschool in Amsterdam Oost te tekenen. Het bestaande schoolgebouw is dan ook daadwerkelijk een erg mooi pareltje.
line
08 augustus 2012 // Verbouwing gestart

Na een lange periode van wachten zijn eindelijk de renovatie- en verbouwingswerkzaamheden voor de Max Havelaarflat aan de Jephtastraat in Amsterdam gestart. Hierbij zal de plint een behoorlijke transformatie ondergaan. Oplevering is gepland voor eind 2012.
line
15 may 2012 // Finalist Amsterdam Architectuur Prijs 2012

Ondanks de zware concurrentie is ons woningbouwblok op IJburg bij de laatste 9 finalisten voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2012 geëindigd. Het project is nu mooi in de ARCAM pocket gepubliceerd. Koop hem hier voordat die weer op is!
line
25 april 2012 // Project blok 64 in de media

Leuk om te zien dat ons project op IJburg net zoals eerdere projecten breed de aandacht in de digitale media trekt. Zo is het project aanbevolen door de redactie van arch daily en zijn er publicaties op architectenweb en de site van de architect.
line
25 januari 2012 // Nominatie Amsterdam Architectuur Prijs 2012

Wij zijn ontzettend trots dat ons woningbouwblok Vrijmanseind op IJburg op de nominatielijst staat voor de AAP 2012.De winnaar word in April bekend gemaakt, en alle genomineerde projecten worden gepubliceerd en tentoongesteld door architectuurcentrum ARCAM.
line
28 november 2011 // Blok 64 is af

Ons project op IJburg is eindelijk af! Het is een schitterend geheel geworden: strak van buiten, ruim en kleurrijk van binnen en rondom consistent gedetailleerd. Ook de verlichte binnentuin is een plaatje. En het belangrijkste: de nieuwe bewoners zijn er net zo trots op als wij!
line
11 juli 2011 // Blok 64 nadert oplevering

Voor een groot deel uit de steigers, nadert ons woningbouwproject op IJburg de oplevering. Het markante volume, de onderscheidende kleurstelling en de subtiele details zijn nu al goed zichtbar. De oplevering staat gepland voor eind oktober 2011.
line
9 juni 2011 // Lezing TU Stuttgart: Blockbusting

Het Instituut voor Stedenbouw aan de TU in Stuttgart heeft Miguel Loos uitgenodigd voor een lezing over woningbouwblokken. Focus van deze lezing was de aandacht voor de relatie van openbare, collectieve en privé buitenruimtes in de projecten van LOOS ARCHITECTS.
line
10 januari 2011 // Adviseur architectuur en stedenbouw

Miguel Loos is sinds eind 2010 ook werkzaam als adviseur voor architectuur en stedenbouw bij Bureau Spoorbouwmeester in Utrecht. Hij adviseert hierbij met een team collega's NS en PorRail bij hun diverse ontwikkel-, bouw- en renovatieprojecten.
line
10 december 2010 // Interview in Architectuur NL

Onlangs verscheen een interview met Miguel Loos in het tijdschrift Architectuur NL. In dit interview gaat hij in op zijn persoonlijke visie over architectuur en stedenbouw in relatie tot zijn meest recente projecten. Lees het volledige interview hier
line
20 october 2010 // Stedenbouw Florakade in Groningen

Het RO/EZ Groningen en ontwikkelaar BAM / AM Wonen hebben ons gevraagd voor een verdere uitwerking van ons intense laagbouw plan in Groningen. Het plan is als een van de weinige plannen uit de Intense Laagbouw Manifestatie aangewezen voor ontwikkeling.
line
10 October 2010 // Transformatie leegstand kantoorgebouw

LOOS ARCHITECTS heeft onlangs in samenwerking met een team van adviseurs en ontwikkelaars aan een transformatieplan voor een leegstand kantoorgebouw gewerkt. Locatie en programma zijn nu echter nog geheim
line
5 oktober 2010 // "En.... ACTIE!"

Onze IJburg bouwplaats werd onlangs "gescout" door Locatiegoed als set voor twee film producties. Eén is een kinderfilm. De andere is een tv spot gemaakt door Bonkers voor Rabobank waarin twee trotse "huizeigenaren" hun nieuwe huis laten zien. Zie tv spot hier...
line
13 juli 2010 // Het ruikt naar vers beton...

Op de bouwplaats van ons project blok 64 in IJburg begrijpen wij opeens weer waarom wij zo van ons vak houden. De geur van vers beton is gewoon onweerstaanbaar. Maar er is natuurlijk ook al best wat te zien. Kijk hier voor de bouwplaatsfoto's...
line
4 mei 2010 // Lezing strategie in architectuur

Miguel Loos geeft een lezing aan de Academie van Bouwkunst over hoe je als architect strategisch moet opereren. Volgens hem zijn diagrammen een geweldige taal om strategisch te communiceren. En dat danken wij allemaal aan ISTOTYPE van Otto Neurath...
line
30 april 2010 // Betoverd door Benidorm

Wat is nou het geheim van het succes van het mediterrane Mini- Manhattan Benidorm? Om hier achter te komen werd een excursie gemaakt, resulterend in een artikel van Anneke Bokern in de Duitse tijdschrijft Baunetzwoche met daarbij horende foto's van Miguel Loos...
line
27 april 2010 // Genielink

Hoe moet je een UNESCO monument verbouwen tot kunstgalerie en bezoekerscentrum? Bekijk onze inzending voor de Kunstfort Vijfhuizen Genieloods prijsvraag hier...
line
19 maart 2010 // Masterplan breed in media

Gateway Gardens is breed in de Duitse media belicht. Het door
ASTOC en LOOS ARCHITECTS ontworpen masterplan is gepulbi- ceerd in: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Bild, Frankfurter Rundschau, Offenbach Post
line
15 maart 2010 // Renovatie Max Havelaar

Onlangs hebben wij opdracht gekregen om één van de kenmerkende Max Havelaar flats aan de A10 strategisch te verbouwen. O.a. dienen de onderste twee bouwlagen aangepakt te worden om het gebouw klaar te maken voor de aankomende wijkvernieuwing.
line
12 februari 2010 // Genoeg van de kou

Eigenlijk hadden wij hier graag willen informeren over de vooruitgang van de bouw van ons project op IJburg. Maar door de siberische temperaturen kun je nu in de half afgebouwde kelderbak schaatsen. Ondertussen blijven wij verwachtingsvol naar de maquette kijken...
line
31 December 2009 // Tot ziens 2009, welkom 2010!

2009 was - ondanks de crisis - een heel druk jaar voor ons. Daarom willen wij al onze klanten, adviseurs, collega’s en vrienden danken voor het interesse en vertouwen in LOOS ARCHITECTS. Wij wensen allen een heel erg succesvol en gelukkig 2010!
line
05 November 2009 // Tijdelijke hot-spot

Nog een project in Amsterdam Noord voor LOOS ARCHITECTS. Wij zijn door EIGEN HAARD uitgenodigd voor een visiepresentatie voor het voormalige STORK terrein aan het IJ. Het gebied zal voor 10 jaar een unieke mix van culturele en commerciële bedrijven huisvesten.
line
30 October 2009 // Geselecteerd voor duurzaamheid

Het team met ASR, LOOS ARCHITECTS en DGMR is naar aanleiding van een visiepresentatie uitgenodigd voor de tweede fase van de selectie voor multifunctionele nulenergie gebouwen. De twee aangewezen kavels liggen dicht bij ons bureau in Amsterdam Noord.
line
15 October 2009 // Boven op

Hoe zou een innovatieve woonomgeving voor jonge gezinen in een stedelijke context er uit moeten zien?
Bekeijk ons antwoord op deze prijsvraag voor een kavel an de rand van de Delftse binnenstad hier...
line
01 August 2009 // Must move MUST

Het Amsterdamse bureau voor stedenbouw MUST heeft ons gevraagd zijn nieuw kantoor in te richten. De opdracht is om "meubels te ontwerpen die het omvangrijke archief kunnen opnemen zonder het open karakter van de ruimte aan te tasten". Geen probleem!
line
26 juni 2009 // Verzendings nachtmerrie

LOOS ARCHITECTS en bureau SLA hebben hun krachten gebundeld en een prachtig ontwerp voor het nieuwe Nationale Museum in Oslo ingediend. Echter heeft DHL de inzending te laat afgeleverd. Volgens reglement mag het plan niet meer meedoen aan de wedstrijd. Balen...
line
24 juni 2009 // Laatste paal Vrijmanseind

Maarten van Poelgeest, wethouder van Amsterdam heeft de bouwfase van ons project blok 64 officieel geopend. Na een publiek gesprek met vertegenwoordigers van opdrachtgever en gemeente heeft hij de laatste paal in de grond geheid. De oplevering is voor 2011 gepland.
line
15 juni 2009 // Project IJburg op tentoonstelling in Wenen

'Deadline Today!' is een tentoonstelling van Wonderland / Platform voor Architectuur. Deze geeft een ruim overzicht aan de huidige Europese prijsvraag cultuur inclusief ons project blok 64 op IJburg.
Voor meer details over de tentoonstelling klik hier...
line
15 juni 2009 // "Vers de nouveaux logements sociaux"

De Salamander is opnieuw tentoongesteld. Deze keer is ons project te zien in tentoonstelling van de Cité de l'architecture et du patrimoine in Parijs.
Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier...
line
01 juni 2009 // Gateway Gardens opdracht uitgebreid

Ons opdracht voor het stedenbouwkundige plan van Gateway Gardens in Frankfurt am Main is opnieuw uitgebreid. Samen met onze collega’s van ASTOC werken wij nu verschillende verkavelingsopties, bijbehorende typologieën en gevelbeelden uit.
line
15 mei 2009 // Ontspannen Intens

Afgelopen maand hebben wij ons plan voor de Alva Laval locatie in Groningen gepresenteerd. De winnar van de selectieprocedure wordt binnenkort bekendgemaakt.
Voor meer informatie over het project klik hier...
line
20 februari 2009 // Ok - let's go

Wij zijn erg blij te kunnen aankondigen dat ons woningbouwproject op IJburg binnenkort gebouwd gaat worden. Aannemersbedrijf De Nijs is momenteel het terrein aan het inrichten zodat in de tweede week van mei de eerste paal in de zandige grond geslagen kan worden.
line
13 februari 2009 // Intense Laagbouw

Projectontwikkelaar BAM vastgoed en de gemeente Groningen hebben ons uitgenodigd om een plan te maken voor een laagbouwwijk met hoge dichtheid. Het ontwerp zal op 3 april tijdens de opening van de "Intense Laagbouw" manifestatie gepresenteerd worden.
line
10 februari 2009 // Studie windmolen locatie

LOOS ARCHITECTS is gevraagd een ruimtelijke en functionele studie te maken voor een locatie met een historische molen. Het resultaat zal in april gepresenteerd worden.
line
05 januari 2009 // Caracas revisited

Een aantal tijdschriften heeft recentelijk artikelen over Caracas gepubliceerd. Deze zijn geschreven door Anneke Bokern en geïllustreerd met foto’s van Miguel Loos. Bekijk de artikelen hier:
Baunetz, DAMn, MARK
line