line
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
BOK // Campus Bockenheim Frankfurt a.M. // DE

Project:


Ontwerp:
Opdrachtgever:
Jaar:
Oppervlakte:
Programma:

Status:
Locatie:
Download PDF:
Stedenbouwkundige prijsvraag voor de transformatie van de voormalige universiteitscampus
Miguel Loos ism Danielle Huls
Gemeente Frankfurt, Land Hessen
2003
ca. 20 ha
70% kantoren, 30% woningen
(ca. 350.000m2 in totaal)
Prijsvraag afgerond / eervolle vermelding
Senkenberganlage, Frankfurt aM, DE
Klik hier...
urban and building concept
De universiteitscampus is gelegen aan de rand van het stadscentrum van Frankfurt, tussen een woongebied en een stadsboulevard. In de komende jaren zal de universiteit naar een andere locatie verhuizen.
Ons plan beoogt het creëren van een onafhankelijke structuur voor het gebied om zodoende een overgang mogelijk te maken tussen de kleine schaal van de woonwijk en de prominente gebouwen langs de boulevard. De hoogte van de bouwblokken is aangepast aan de omliggende bebouwing. Om deze overgang te creëren zal de dichte structuur van de bouwblokken in het westen transformeren tot een open netwerk van solitaire gebouwen aan de oostzijde van het gebied. Deze solitairen worden gecreëerd door de bouwblokken met binnenhof 90° te draaien wat resulteert in een prominente skyline van "hoftorens".
Bij aanvang is er geen sprake van een tabula rasa, maar de bestaande gebouw- en groenstructuur zal zo veel mogelijk geïntegreerd worden. De gebouwen zullen ingebed worden in een continuerende publieke ruimte die zowel stedelijke kwaliteiten als het campusachtige karakter combineert.
masterplan
concept block infill
line