line
loos architects
line
NIEUWS
line
PROJECTEN
line
INFO
line
EHS // Erasmus Hogeschool RITS Brussel // BE

Project:

Architect:
Adviseurs:
Opdrachtgever:
Budget:
Jaar
Oppervlakte:
Status:
Locatie:
Download PDF:
Herontwikkeling van industrieel pand tot mediaschool van de Hogeschool Brussel
Miguel Loos / HUB
BB, BAS, Graphic Language
Erasmus Hogeschool Brussel
€ 2.200.000 excl. BTW en honorarium
2003
ca 4.450 m2
meervoudige opdracht, 2e prijs
Pavenvest, Brussel, BE
Klik hier...
De verbouwing van een voormalige praline-fabriek tot hogeschool voor film en theater vraagt om een krachtige aanpak. Meer nog dan in andere scholen vereist deze opleiding een omgeving die maximale vrijheid en werkspirit stimuleert. Daarom kozen wij voor een hoog ateliergehalte waar de invulling in de eerste plaats van de studenten moet komen.
Er was een klein budget beschikbaar per vierkante meter. Hierin onderscheidden we 3 niveaus: ruw, basis en extra. Elke ruimte in het programma werd vervolgens in één van deze afwerkingsniveaus ondergebracht. Ons streefdoel daarbij was het merendeel van het gebouw van een minimaal afwerkingsniveau te voorzien, en dit vervolgens meer bijzonder te maken met heel specifieke momenten, zoals gemeenschappelijke plekken of vides. We geloven dat hierdoor een aantrekkelijker eindresultaat wordt bereikt dan wanneer het budget gelijkmatig verdeeld zou worden over het volledige oppervlak.
Een kunstinterventie als grafische laag zorgt voor continuïteit en een bijkomende verlevendiging van de verschillende ruimten.
line